11:00

Öja FF Blå

Referat: Heleneholms SK Blå - Öja FF Blå

Så här i säsongens elfte timme har många av killarna i Öja FF P02/03 skavanker. Det är i och för sig inte konstigt efter en lång säsong. Men när sjukdomar också träder in i bilden och andra sporter och andra lag nyttjar våra spelare, då blir det jobbigt. När de tolv(!) killarna i Öja FF Blå idag äntrade Heleneholm IP i Malmö för match mot Heleneholms SK var inte bekymrena slut där. Nackspärr, kräkningar, spark mitt i det heliga området, knä som krånglar, höfter som fick smällar, tårar och tannagnissel. Nja, bättre förutsättningar har vi haft...

Första halvlek var i ärlighetens namn ingen höjdare. Vi hade svårt att få kontroll på bollen och kom flera gånger fel i situationerna pga tröga kroppar, svajande självförtroende och ovan nämnda händelser. Hade inte Hjalmar Olsson agerat stabilt och säkert hade målnollan inte varit intakt. Heleneholm vann många bollar efter dueller och kunde attackera med speed och styrka. I offensiv riktning var chanserna få. Casper Jeppsson Wall var den spelare som ville mest och bäst av våra utespelare under första halvtimmen. 0-0 i paus och vi hade möjlighet att snacka ihop oss inför andra halvlek. Och som killarna tog det till sig. Det märktes tydligt att samtliga aktörer ville mer.

I andra halvlek började killarna rulla bollen längs marken. Passningsspelet blev klasser bättre. Det beror på två saker: att rörelsen utan boll av medspelarna blev otroligt mycket bättre och att man vågar. Våga lita på dig själv! Våra anfall höll riktigt hög klass och vi hittade ytor längs korridorna som inte fanns tidigare. Allt beroende på det fina passningsspelet och rörelsen på planen. Max Brandt hade fått ordning på klockspelet och var ytterst nära att kunna trycka in ledningsbollen. Inte långt senare sköt Hugo Holmström i undersidan av ribban efter frispark. På returen var det också nära att vi kunnat inleda målskyttet. Tyvärr var det istället hemmalaget som i offsideläge kunde spräcka nolllan bakom Hjalmar Olsson efter ca 15 min spelade. Inte långt därefter fick vi inte undan bollen i vårt försvar och Heleneholm kunde prickskjuta in 2-0. Detta var definitivt inte rättvist sett ur spelet under den andra halvlek. Med ca tio minuter kvar fick vi dock utdelning. Hugo Holmström vann bollen på mittfältet och med kraft, teknik och beslutsamhet dunkade han in reduceringen till 2-1. Vi fortsatte att försöka sätta kvitteringen och hade några farligheter som kunde resulterat. Matchens sista anfall var en riktig läckerbit. Bollen startade sin färd i Hjalmars famn och genom snabbt igångsättande, snabba fötter, väggspel och finess var friläget ett faktum. MEN, domaren ansåg att det var offside.... Matchen slutade 2-1 och tyvärr blev poängutdelningen noll denna gång. Det vi tar med oss som klart positivt är det mycket fina passningsspelet som killarna visade upp under andra halvan av matchen. Precis som vår kapten konstaterade efter matchen "Om vi har ett sånt passningsspel i fortsättningen, finns det ingenting som kan stoppa oss!"